Muminmuggar

Muminmuggarna i porslin från Arabia är otroligt populära och har blivit ett samlarobjekt för både stora och små. Varje år utkommer nya muminmotiv på porslinet och säsongsmuggarna tillverkas endast i begränsade upplagor. Konstnären Tove Slotte-Elevant tar med stor varsamhet fram och anpassar alla muminmotiv till Arabias porslin, helt i enlighet med Tove Janssons originalteckningar.

29 artiklar

per sida

 • Arabia - Mumin - Förfadern mugg

  Förfadern muminmugg, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Hattifnattarna mugg

  Muminmugg Hattifnattarna 30 cl. Dekor på vitroporslin. Hattifnattarna rör sig tyst i stora grupper. De kan varken prata eller höra och behöver varken äta eller sova. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - HSR mugg - Håll vatten rent - Utgått 2015-12-31

  Håll vatten rent är en ny muminmugg från Arabia i samarbete med organisationen Håll Sverige Rent. Muggen rymmer 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant. Tillfällig utgåva, säljs endast i Sverige under 2015. 15kr per såld mugg går till stiftelsen Håll Sverige Rent.

  Läs mer
 • Arabia - Mumin - Kärlek mugg

  Muminmugg Kärlek, rymmer 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant. Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Lilla My mugg

  Nya Lilla My muminmugg, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Lilla My är inte rädd för någonting. Hon blir snabbt väldigt arg, men är glad och vänlig. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Motivet på nya Lilla My muggen från Arabia heter: Lilla My på toppen av syltburken. Där hittar vi henne på bordet lekandes med sockerbitar. Hon vill gärna hjälpa Muminmamma att göra sylt. Men det tar för lång tid att göra sylt för otåliga Lilla My. Istället sätter hon sig på toppen av syltburken och väntar tills sylten är klar.

  Trots att Lilla My är liten har hon en stark personlighet. Hon är modig och räds inte nya äventyr. Hon är ett hett temperament och kort stubin – det riktigt blossar om henne. Den starka röda färgen på porslinet med Lilla My som motiv, speglar hennes personlighet mycket väl.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Mårran mugg

  Muminmugg Mårran, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Mårran är omgiven av en isande kyla. Hon kommer objuden och yttrar nästan aldrig ett ord. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Muminhus jubileumsmugg 30 cl

  Arabia firar att Mumin fyller 70 år med en ny jubileumsmugg - Muminhus! Muggen med motiv av Muminhuset har länge varit efterfrågad och kommer att bli en permanent mugg i Muminsortimentet. Muggens motiv skildrar några välkända gäster som brukar bo i huset. Den omtänksamma Muminmamman välkomnar dig på verandan, Sniff och Snorkfröken kikar ut från ett fönster och lilla My lurar i buskarna. Eftersom dörren aldrig är låst, blir gästerna alltid välkomnande med en varm kopp te- även om det skulle vara mitt i natten.

  Varje förpackning innehåller ett papptak för möjligheten att bygga ditt eget muminhus av muggen.

  1945 skrev Tove Jansson den första Muminboken, Småtrollen och den stora översvämningen, för att skänka glädje under de svåra krigsåren. År 2015, många äventyr och årtionden senare, fyller Mumintrollen 70 år. Under dessa decennier har Muminhuset, byggt av Muminpappans själv enligt historien, stått som en central punkt och trygghet för Mumindalens alla figurer.


  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Muminmamma mugg

  Muminmamman mugg, ny i aprikos färg, från Arabia. Rymmer 30 cl. Illustrerad av Tove Slotte-Elevant efter Tove Janssons originalteckningar. Muminmamman är familjens stöttepelare. Hon har ett svar på varje fråga och ett botemedel för alla krämpor.

  Serien Muminmamma är inspirerad av boken Kometjakten där Mumintrollen spenderar en sommardag på stranden lekandes med Sniff och en silkesapa i en grotta som de hittat. På kvällen uppstår plötsligt en storm och när de vaknar på morgonen är trädgården täckt av grått damm. Bisamråttan berättar för pojkarna att det är någonting konstigt på gång. De bestämmer sig för att bege sig till observatoriet och be professorerna att förklara de konstiga händelserna. Muminmamma packar något att äta för deras färd.

  Väl vid observatoriet får pojkarna och Bisamråttan höra att en komet kommer nå Mumindalen om några dagar. De skyndar sig hem för att varna de andra och anländer precis innan kometen förväntades slå till i Mumindalen. Tillsammans med Muminmamma och Muminpappa bestämmer de sig för att söka skydd i grottan som Sniff hittade tidigare.

  Nästa morgon, när de vaknar och kliver ut ur grottan ser allting ut som vanligt. Som tur var, hade det bara varit kometsvansen som nått Mumindalen, så ingen skada var skedd. Hurra! Glada och lättade beger sig Mumintrollen hemåt för att äta Muminmammas utsökta tårta.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 149 kr

 • Arabia - Mumin - Muminpappa mugg

  Muminpappa mugg, ny i blå färg, från Arabia. Rymmer 30 cl. Illustrerad av Tove Slotte-Elevant efter Tove Janssons originalteckningar. Muminpappan älskar äventyr och skriver ständigt på sina memoarer om sin händelserika ungdom.

  Muminpappa behöver lite spänning i livet och ber Snusmumriken att berätta historier om den stora världen. För att muntra upp Muminpappa föreslår Muminmamma en nattlig seglingstur på det stormiga havet.

  Väl ute till havs hittar de en låda svordommar som de i all hast skickar till Fastern. Fastern blir arg och beger sig till Mumindalen. Under tiden har Muminpappa bestämt sig för att rymma därifrån tillsammans med Muminmamma till grottan på stranden.

  Till slut får Muminpappa förklara för Fastern att allt var ett skämt och att alla tycker om henne. Och så får även den här historian ett lyckligt slut – precis som alla andra Muminhistorier.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 149 kr

 • Arabia - Mumin - Mumintrollet mugg

  Mumintrollet mugg 30 cl. Dekor på vitroporslin, turkos. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Mymlans mamma och alla 17 barnen har tagit over Muminhuset. Mumintrollet måste därför bygga ett eget hus till honom och Snorkfröken. Men det är svårt och det är mycket som går fel. Ingen hjälp får han av Snorkfröken heller. Hon tänker mest på vilka gardiner de ska ha. När huset väl är färdigt berättar Mumintrollet att han ger huset till Mymlans mamma istället. Alla blir glada, till och med Snorkfröken då hon tycker att det är mer romantiskt att spendera tid med Mumintrollet under månen än inne i nya huset.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 149 kr

 • Arabia - Mumin - Mymlan mugg

  Muminmugg med dekor av Mymlan, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Mymlan är lilla Mys syster och hon lever för kärleken. Hon drömmer sig ofta bort. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Mymlans mamma mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor på vitroporslin, Mymlans mamma. Design: Tove Slotte-Elevant.

  En varm personlighet som med stolthet umgås med sina 17 barn. Alla är lika modiga, självständiga och envisa som den kanske mest kända av dem alla - Lilla My. Mymlans Mamma låter sina telningar utvecklas och vara just de individer de är. Hon ser bortom bus och stök och uppmärksammar enbart deras bästa sidor.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Polismästaren mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Polismästaren på vitroporslin. Polisinspektören är lagens väktare i Mumindalen, men han har inte så mycket att göra eftersom den enda bråkstaken är lille Stinky. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Råddjuret mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Råddjuret på vitroporslin. Råddjuret bor i en gammal kaffeburk. Han älskar att samla knappar, men han lyckas aldrig hålla ordning på sin samling. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Såsdjuret mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Såsdjuret på vitroporslin. Såsdjuret är Råddjurets fru. Dessa två var så ivriga att gifta sig att de utbytte löften innan vigseln ens hade påbörjats. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Sniff mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Sniff på vitroporslin. Sniff är skötsam och älskar värdefulla, glittrande pärlor av alla slag. Han älskar att vara tillsammans med Mumintrollen vad de än gör. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Snorkfröken rosa mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor på vitroporslin, Snorkfröken rosa. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Muminfamiljen har blivit rådda av en profet att starta ett nytt liv och några bestämmer sig för att bli flitiga och börja arbeta. Snorkfröken tar ett jobb på ett kontor som sekreterare. Hon vill ha anledning att göra sig fin. Hon köper till och med nya glasögon. Att hon inte ens kan skriva skrivmaskin är smådetaljer. Dessutom ska hon på dejt med en man från kontoret!


  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Snusmumriken mugg

  Nya Snusmumriken muminmugg från Arabia. Muggen rymmer 30 cl. Dekor på vitroporslin. Snusmumriken värnar om sin frihet och avskildhet. Han tillbringar somrarna i ett tält och under hösten reser han söderut. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Motivet på nya Snusmumriken mugg från Arabia illustrerar när Snusmumrikens möter Mumintrollen för första gången. De ursprungliga illustrationerna kommer från Tove Janssons seriestripp från Mumin 1956. Mumintrollen har ärvt pengar och undrar vad de ska göra med dem. Då kommer Snusmumriken på att de kan köpa frön och plantera fruktträd. Dock råkar de få Hattifnatt-frön och innan de vet ordet av kryllar det av små Hattifnattar i Mumindalen.  

  Snusmumriken är Lilla Mys halvbror men med en helt annan personlighet. Han är en filosofisk vagabond och allt han äger ryms i hans ryggsäck. Snusmumriken vandrar omkring i en lugn tillvaro där hans största intressen är att fiska och att spela munspel. Han är väldigt lättsam och bekymmerslös. Hans lugn återspeglas i de gröna färgerna på porslinets motiv.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Sommarteater muminmugg 2017 - utgått 2017-08-31

  Sommarteater är 2017 års sommarmugg, med motiv hämtade ur boken Farlig midsommar från 1954. Muggen rymmer 30 cl. Säsongsprodukt i begränsad upplaga. Säljs t o m vecka 35, 2017 i mån av tillgång.

  En vacker sommardag skiner en gemytlig sol över Mumindalen, men i luften svävar det aska från den närliggande vulkanen. Natten blir märkligt tyst tills Mumindalen väcks av att marken skakar. Vulkanen har fått ett utbrott och den har orsakat en tsunami som forsar in i dalen och in i Muminhuset. Vattnet fyller Muminhuset och Mumintrollen och deras vänner räddas från Muminhusets tak till ett förbiflytande hus. Det fattas en vägg och röda sammetsgardiner hänger i den stora öppningen. Det finns egendomliga föremål, klänningar och peruker i huset samt trappor som inte leder någonstans. Muminfamiljen har omedvetet bosatt sig i en teater. Läs mer

 • Arabia - Mumin - Stinky mugg

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Stinky på vitroporslin. Stinky skojar alltid med de andra invånarna i Mumindalen. Han är stolt över sitt rykte. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Tofslan och Vifslan mugg - utgått 2017-12-31

  Muminmugg 30 cl. Dekor av Tofslan och Vifslan på vitroporslin. Tofslan och Vifslan är oskiljaktiga. De älskar att gömma sig i trånga utrymmen. Deras dialekt låter som ett främmande språk. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Obs! produkten utgår 2017-12-31. Läs mer
 • Arabia - Mumin - Tofslan och Vifslan röd rubin mugg

  Tofslan och Vifslan röd rubin muminmugg, 30 cl. Tofslan och Vifslan gömmer den stora kungsrubinen i sin resväska. De har utvecklat ett eget språk som andra har svårt att förstå. Med rubinen gömd flyr de till säkerheten i Mumindalen. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Too-ticky mugg

  Too-ticky muminmugg, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Trogen sitt ursprung mugg

  Trogen sitt ursprung muminmugg, 30 cl. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant. Tove Jansson skrev sin sista muminberättelse ”Sent i november” när hon hade förlorat sin mamma. Romanen speglar hennes egen utveckling och smärtsamma känslor med allt från längtan till förlust och sorg. Servisen, som grundar sig på romanen bär namnet Trogen sitt ursprung.

  Läs mer

  Ordinarie pris 249 kr

  Vårt pris: 224 kr

 • Arabia - Mumin - Trollkarlen lila mugg

  Trollkarlen lila muminmugg, 30 cl. Trollkarlen rider på sin svarta panter över himlen, på jakt efter juveler. Det finns en unik rubin som han ännu inte har hittat - Kungsrubinen. Han bor vid världens ände, i ett hus som inte har några dörrar eller fönster. Dekor på vitroporslin. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

 • Arabia - Mumin - Vi åker på semester muminmugg 2018 - 6-pack

  Vi åker på semester är 2018 års sommarmugg. 6-pack. Muggen rymmer 30 cl. Säsongsprodukt i begränsad upplaga. Säljs t o m vecka 35, 2018 i mån av tillgång.

  Läs mer

  Ordinarie pris 1 494 kr

  Vårt pris: 1 299 kr

 • Arabia - Mumin - Vi åker på semester muminmugg 2018 - Sommarmugg 2018!

  Vi åker på semester är 2018 års sommarmugg. Muggen rymmer 30 cl. Säsongsprodukt i begränsad upplaga. Säljs t o m vecka 35, 2018 i mån av tillgång.

  Läs mer

  Ordinarie pris 249 kr

  Vårt pris: 224 kr

 • Arabia - Mumin - Vintermugg 2017 Vårvinter - Utgått 2018-02-27

  Mumin vintermugg, Vårvinter, säsongsprodukt 2017 - tillfällig utgåva. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer
 • Arabia - Mumin på Äventyr - Flytten mugg

  Muminmugg 30 cl. Ingår i serien Mumin på Äventyr - Flytten. Design: Tove Slotte-Elevant.

  Läs mer

  Ordinarie pris 199 kr

  Vårt pris: 179 kr

29 artiklar

per sida

E-commerce and design by: Crealevant